Ronald Weinland

VOORBEREID ZIJN

Dit is een extra artikel deze week, dit was eigenlijk een kort bericht aan de dienaren, en zal waarschijnlijk voorgelezen worden tijdens de Sabbatdienst. Deze mededeling is echter iets langer dan eerst gepland en daarom is het beter dat ze in de vorm van een artikel verschijnt, en ook voorgelezen wordt tijdens de Sabbatdienst deze week.

Door een aantal veranderingen en het verschuiven van diverse taken kunnen we de Kerk beter dienen. Maar het kan best zijn dat we in de tijd die ons nog rest dat wij deze veranderingen niet allemaal door kunnen voeren. Wij moeten vooruit blijven kijken en er naar streven op de best mogelijke manier in de behoeften voor de Kerk te voorzien, alsof de tijd voort zou gaan, voorbij Pinksteren (als datum voor de wederkomst van Christus) God leidt ons ‘van Pinksteren tot Pinksteren’ en daarom moeten wij verstandig, alert en geestelijk op onze hoede zijn. De realiteit is dat dingen op elk moment kunnen versnellen.

De Kerk moet steeds waakzaam zijn en klaar staan voor snelle veranderingen die binnen een uur kunnen plaatsvinden in deze wereld. De Verenigde Staten zullen ongetwijfeld zeer binnenkort reageren op/in Syrië. De realiteit is dat het zelfs kan gebeuren voor of op het Trompettenfeest. De toestand in deze wereld is gewoon explosief.

Israël kan niet lang meer werkeloos toekijken hoe Iran kernwapens ontwikkelt. Israël weet dat die wapens gebruikt zullen worden en dat zij gebruikt gaan worden nadat zij ontwikkeld zijn. Met de onrust en instabiliteit in het zuiden, Egypte, en de groeiende interne strijd in het noorden, Libanon, zou een aanval op Syrië door de Verenigde Staten voor Israël het perfecte moment zijn om Iran aan te vallen. Een aanval op Syrië door een aantal coalitietroepen zou inderdaad een goed geplande en gecoördineerde inspanning kunnen zijn, zodat Israël Iran kan aanvallen, waardoor de coalitietroepen bepaalde scenario’s gebruiken als excuus om ook deel te nemen aan de actie tegen Iran, om de mogelijke verdere ontwikkeling van kernwapens te vernietigen. Dit kan gedaan worden op een bepaalde dag, waarvan men niet denkt dat Israël zal aanvallen: op één van hun heilige dagen, net zoals ze in het verleden gedaan hebben.

Wij moeten vooruit plannen en over zulke zaken nadenken, nu we het Feestseizoen ingaan, dat voor ons ligt. Daarom gaan we de Feestpreken op de Kerk website zetten, zodat je ze nu kan downloaden. In het geval dat de dingen in deze wereld snel escaleren, kunnen wij misschien niet samenkomen op deze dagen. Gezien waar we zijn in deze tijd, moeten wij voorbereid zijn op elke mogelijkheid. Vergeet niet, deze preken zijn door God geïnspireerd en moeten beluisterd worden op de specifieke dag, die vermeldt wordt bij elke preek. Iedereen wordt geacht deze preken pas op die dag te luisteren en niet eerder!

Wij gaan een aantal veranderingen aanbrengen, zowel administratief als in het prekenschema. Johnny Harrel, sr. evangelist, heeft erg veel werk en nu we nog maar één evangelist hebben in Noord Amerika, is die werklast en verantwoordelijkheid alleen maar toegenomen. Daarom zal hij extra tijd besteden aan de administratieve taken van de Kerk en daarom zal hij minder preken geven. Gelukkig hebben we een pas geordineerde evangelist, Willem in Nederland, die zal helpen met het geven van preken. Natuurlijk zal Wayne ook preken blijven geven.

Hopelijk ziet iedereen hoe belangrijk het Kerk vasten was, die we onlangs gedaan hebben en hoe ongelofelijk belangrijk het is waarom God Zijn Kerk op dit moment heiligt. Het tempo der dingen versnelt en wij moeten hetzelfde doen: wij moeten ons tempo versnellen in de race die God ons laat lopen.