Ronald Weinland

De Laatste Rechte Lijn

Er zijn nog ongeveer drie maanden te gaan tot het Loofhuttenfeest van dit jaar begint. Voordat je het weet vieren we de Laatste Grote Dag, na het Loofhuttenfeest. Elk jaar worden wij gezegend en kunnen wij het Loofhuttenfeest vieren, maar zover wij weten is de Kerk slechts eenmaal zo gezegend om een speciaal Jaar van Toewijding te vieren, zoals wij nu doen.

Wij zitten bijna op ¾ van deze unieke periode. In dit artikel zal ik een race gebruiken, als vergelijking met dit jaar, omdat er een aantal vergelijkbare lessen uit geleerd kunnen worden, die ons enorm kunnen baten. Tijdens een race wordt men vaak op ¾ van de race moe, de strijd in de geest wordt groot. In een echte race is hoe de geest reageert de echte strijd. Tijdens dit unieke jaar is de strijd geestelijk, het gaat om hoe onze geest reageert op wat wij momenteel doen en hoe dit jaar zal worden afgerond. Op dit moment in de race worden vaak keuzes gemaakt die het uiteindelijke resultaat voor de rest van de race bepalen. Dit is ook het geval in dit speciale jaar.

Op dit moment in de race kan iemand beginnen opgeven, langzamer gaan lopen omdat men minder moeite doet. Zelfs op dit moment zijn er mensen die gewoon opgeven. Dit is ook zo met vasten, mensen stoppen met vasten en besluiten om het op een ander moment te doen of helemaal niet te doen. Vasten kan je ook vergelijken met een race, omdat het een strijd is tegen jezelf, tegen je eigen geest.

Dus, ongeacht of je het begint op te geven, je je niet langer focust en niet langer vecht zoals je zou moeten doen, dat is jouw persoonlijke beslissing, en van niemand anders. In plaats van dat we de menselijke natuur de overhand laten nemen door minder inspanning te leveren in de tijd die voor ons ligt, is het nu het moment om nog harder tegen onze menselijke natuur te vechten. Dit heeft alles te maken met oprechte nederigheid en vasten.

Nu moet je nog meer tegen jezelf vechten dan op welk ander moment in de race. Dit is het moment waarop je dieper moet graven en grotere inspanningen moet leveren en meer vastberaden moet zijn zodat de race succesvol uitgelopen kan worden. Dit is het allerbelangrijkste moment in de race.

Vaak begint op dit moment in de race de echte strijd: hoe gaan we verder in de tijd die nog voor ons ligt? De afstand of de tijd die nog voor ons ligt, in dit Jaar van Toewijding, zal het succes en geestelijk voordeel bepalen dat uit dit hele jaar gehaald kan worden. Het gaat niet over hoe wij dit jaar begonnen zijn, hoe we tot nu toe gevochten hebben, het gaat veel meer over hoe we afmaken wat we begonnen zijn!

Dit is niet de tijd om op te geven, maar een tijd om vooruit te gaan, naar het eind van dit jaar dat groot geestelijk potentieel heeft voor een ieder van ons. Dit is niet de tijd om zelfgenoegzaam, moe of lauw van geest te worden. Dit is de tijd waarin wij ons meer moeten concentreren op geestelijk groeien en om een hechtere relatie met God Almachtig, Jezus Christus en met elkaar te ontwikkelen.

Dit is een vrij kort artikel, maar het is zeer ‘to the point’ en veelzeggend. Deze boodschap is van vitaal belang voor elk lid van het Lichaam daar een ieder voort moet gaan in dit zeer belangrijke jaar, waarmee ook de 6de cyclus van de 1260 dagen beëindigd. Deze 6de cyclus draait om het opmeten van de Tempel van God.